SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

U - 15 Starší žáci A .. vs SK Zbraslav

Datum a čas konání: 4.5.2024 14:00
Místo: hřiště Ďáblice

U-8 Těsné vítězství v infarktovém závěru

U-8 Těsné vítězství v infarktovém závěru

Další skvělé sobotní dopoledne :-). Musím uznat, že dnes jsme proti sobě měli jeden z nejlepších týmů v celé soutěži. Nejen tím, že zatím prohrál jen dva zápasy (jeden s námi na podzim :-)), ale převážně předváděnou hrou. Hodně hráčů TJ SOKOL DOLNÍ POČERNICE jsou velice dobře technicky vybavení a tomu odpovídala i hra. Žádné nastřelování naslepo ani bezhlavé zbavováni se míče.

Ze začátku zápasu nás soupeř poměrně viditelně přehrával a než jsme se pořádně rozkoukali, už jsme prohrávali o tři góly. Ještě před první přestávkou se nám podařilo snížit, což kluky nabudilo. O pauze jsme si řekli, že začneme pořádně bojovat o míč a budeme si držet pozice, abychom si mohli dobře nahrávat. Největší změna to byla pro Míšu, který hrál dnes v útoku a stále se stahoval spíš k naší bráně, než k bráně soupeře. Nicméně když stál kde měl, hned byl odměněn výbornou přihrávkou od obránců zakončenou parádním gólem. Další přidal vzápětí náš ostrostřelec Fíla a bylo vyrovnáno. Poté nám ještě utekl jeden ze soupeřů a uzavřel stav první poloviny 4:3 v náš neprospěch.

Další přestávka nám pomohla se pobavit o tom, že můžeme být lepší než soupeř a když budeme pokračovat v podobném výkonu, tak to vyhrajeme. Ve třetí čtvrtině jsme SOKOL suverénně přehráli a vstřelili čtyři góly, přičemž soupeř ani jeden. Po dvou gólech si je rozdělili opět Fíla s Míšou, ale nutno dodat díky podpoře velmi dobře hrajících obránců. Všichni tři (Péťa, Kubíno i Štěpán S.) výborně bránili, předskakovali jejich útočníky, a když bylo potřeba, byli velice rychlí dozadu. V bráně nás opět podržel výborně chytající Jirka O., který vychytal minimálně tři tutovky, kterým soupeři a hlavně fanouškům soupeře, trochu zkazil volnou sobotu :-). I další dva útočníci, Niki a Jirka T. se statečně bili vepředu i vzadu. Niki několikrát zabránil i útočníkům soupeře, když se s ním vrátil přes celé hřiště. Kdyby nebojoval s rýmou a byl plný sil (jak jsme u něj zvyklí), tak by určitě přidal i nějaké góly. Ale to samozřejmě nevadí, jsme rádi, že si je nechal na další zápasy. Jirka T. opět prokázal výbornou techniku, když prošel přes několik protihráčů, jen dnes neměl štěstí na gól. Nicméně všichni víme, že to není důležité, protože šancí bude ještě něurekom (nepočítaně – pozn.redaktora ;-)).

Do poslední části jsme vstupovali s pohodovým třígólovým vedením, ale bohužel kombinace solidního náskoku, sluníčka a únavy z odehrané hry nám zapříčinila, že jsme si nechali nasázet čtyři góly :-(. Pro rodiče to byl (a shodli jste se na tom snad všichni) infarktový závěr. Soupeři se podařilo slepenými góly vyrovnat cca minutu před koncem, čímž vylétl tlak rodičů někam ke 150 tepům za minutu. Ovšem naši kluci se nevzdali, zabojovali a tentokrát nám štěstíčko přálo, když pár vteřin před závěrečným hvizdem přísného a spravedlivého pana rozhodčího (díky Víťo opět za pomoc) prostřelil Fíla brankáře Sokolu a tím vrátil tep našich fanoušků zpět do normálu. Tímto, mimo jiné, děkuji Fílovi za záchranu nejen vítězství, ale hlavně několika životů :-)).

Musím říct, že dnes jsem si to díky krásnému počasí a hlavně parádnímu fotbalu, náramně užil. Podle reakcí jsem nebyl sám :-). V kombinaci s tím, že na druhém hřišti náš další tým rozprášil soupeře 12:2, jsem ohromně hrdý na celou tu modrobílou partu, kterou tam máme, protože to jak se viditelně zlepšují za tak krátkou dobu, svědčí o tom, že jsou neskutečně šikovní. Jen tak dál ďáblíci :-). Také bych rád poděkoval našim trenérům Radkovi a Alešovi za odkoučování druhého zápasu :-) Jsme s Petrem oba rádi, že když je potřeba, tak je dostatek ochotných lidí, kteří pomůžou :-)

Na konec chci OPĚT poděkoval za výbornou kulisu našim fanouškům, kteří stále ve větším počtu chodí oblečení v klubových barvách. I díky této „drobnosti“ vedeme 1:0, ještě než se pískne do píšťalky :-)

Díky Tomáš

TJ Sokol Dolní Počernce (2. tým) vs. SK Ďáblice (2. tým)  2:12

Hezké počasí, hezký areál a ze strany našich Ďáblíků moc hezký výkon.

Protože jsme se sešli jen v šesti hráčích, a měli tak pouze jednoho hráče na střídání, měl každý z našich kluků možnost pořádně si zahrát.

V brance nastoupil Míra,  který podal výborný výkon - nebojácně vybíhal proti soupeřovým hráčům, vrhal se jim pod nohy, ošemetné situace řešil nekompromisními odkopy a navíc i přesně rozehrával (převážně rukou, žádné výkopy z ruky). Po výborných výkonech Jirky P. v předešlých dvou utkáních jsme opět měli na klíčovém brankářském postu velkou oporu.

Ďáblíci šli rychle do vedení 2:0, potom Dolnopočerničtí sice snížili, ale to bylo z jejich strany v podstatě vše. Naši kluci dávali gól za gólem (Pepa 5, Kristián 4, Steve 2, Matouš 1), pokud by ale proměnili aspoň polovinu šancí, které zneškodnil počernický gólman nebo které skončily střelou těsně vedle, jistě by počet námi vstřelených gólů začínal číslicí  2. Kluci předváděli hezké individuální akce, v tomto směru se velmi dařilo Kubíkovi, který nebojácně procházel kolem soupeřových hráčů a kličkami jim motal hlavy. Kluci se snažili držet si své pozice na hřišti, i když je pravdou, že obránce to občas táhlo do útoku a v obraně zůstávala okénka - inu hlad po gólech byl velký.

Tým Dolních Počernic se jevil slabší, než předchozí soupeři, ale možné také je, že toto zdání bylo způsobeno tím, že se naši Ďáblíci stále zlepšují a zlepšují. Uvidíme v dalších zápasech.

Za předvedený výkon a přístup k zápasu oba palce nahoru!

Aleš





 

Diskuze

Poslední zápas

CU Bohemians Praha, z.s. C
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
5:6
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 16 108:14 43
2. FK Meteor Praha VIII .. 16 73:13 43
3. TJ Sokol Stodůlky 16 81:18 34
4. FC Tempo Praha "C" 16 70:46 28
5. SK Junior Praha 16 33:47 28
6. CU Bohemians Praha, z.. 16 68:45 26
7. FK Motorlet Praha "C" 16 46:43 19
8. Sokol Kolovraty 16 39:71 16
9. SK Zbraslav 16 32:73 16
10. SK Union Vršovice 16 36:80 16
11. U - 15 Starší žáci A .. 16 23:56 11
12. SK Čechie Uhříněves 16 14:117 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 259147
Posledních 30 dnů: 1173 | Posledních 7 dnů: 299 | Poslední den: 49

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne