SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

FK Motorlet Praha "C" vs U - 15 Starší žáci A ..

Datum a čas konání: 26.5.2024 14:00
Místo: Butovická 35, 158 00 Praha 5

U-9 - SK Dolní Chabry - poslední zápas podzimu

U-9 - SK Dolní Chabry - poslední zápas podzimu

SK ĎÁBLICE – SK DOLNÍ CHABRY 34:8

Dnešní den jsme nastoupili v posledním zápase podzimní části soutěže v "derby" (letos nemáme Březiněves, ale nebojte, nějaký přáteláček jistě domluvíme, případně se potkáme na nějakém z turnajů) proti týmu SK Dolní Chabry. Ten vyhlásil trenér Matěj, jako nejprestižnější z celé sezóny. Několik našich kluků tam měli kamarády a spolužáky, takže s motivací nebyl problém (ne že by někdy byl) :-)

Opět nechyběla houževnatost, bojovnost, stále rostoucí individuální kvalita, stejně jako kombinační týmová hra. Nádhera. Jelikož to zcela jistě půjde takto dál, máme se v budoucnu na co  těšit, to až se opravdu bude hrát fotbal. Kluky to baví, to je vidět, snaží se, chtějí hrát, prosazovat se, dávat góly.... opravdu nádhera. Kdo jste dneska zrovna viděl (a měl to štěstí) v druhé polovině zápasu například malého "velkého" Nikiho, co prováděl s míčem, potažmo soupeřem, u rohového praporku .... No, klobouk dolů, v sedmi letech .... :-) Ale opravdu, nebyl to jen on, pochvala patří všem, Péťa opět kmital a byl spolehlivou ofenzivní naší záchrannou brzdou, bojovný, rychlý a technicky zdatný Jirka T., útočně naladěné trio Fíla, Tobík, Maty, výborně bojující a stále překvapující Steve, snaživý směrem dopředu Jirka O., výborní ofenzivní a celoplošní gólmani Marťas s Vláďou, aktivní urputností překypující Míša, lepšící se v útočné a obranné fázi přemýšlivý Štěpán, do týmu stále se lépe zapracovávající Alex plný fotbalového apetitu, velmi snaživý a opravdu výborný Kubík, to vše podporované s chutí hrajícím tandemem Pepa-Míra. Všichni o tomto víkendu mohutně podporováni kamarádem Kubinem, tentokrát zmoženým nepříjemným výronem.  

Druhý zápas ve dvou dnech jsme rozjeli ve velkém stylu.  Jirka O. v brance chtěl rozehrát hodně rychle a překvapit soupeře, akorát mu to lehce sjelo a daroval soupeři tutovku, kterou se nepohrdá. Někdy se přemíra snahy nevyplácí, ale co je podstatné, byly časy, kdy by to Jirku tak rozladilo, že by neměl náladu pokračovat. Dnes to byla jiná písnička, k ničemu dalšímu už soupeře nepustil a naopak rozehrával velice na jistotu. Za tu celou situaci má od nás velkou pochvalu. Během pár minut se nám díky rychlíku Marťasovi podařilo skóre obrátit a celkově jsme hru kontrolovali. Po jeho boku statečně bojoval Míra, který v zápalu boje dokonce schytal i ránu do hlavy. Nicméně během chvíle byl připraven zpět na hřiště. Moc se mi líbilo, že zkoušel projít 1 na 1 a ne, že by míč pouze odkopával. Nakonec byl díky svému důrazu v brankovišti odměněn vstřeleným gólem!  Druhá dvojice Niki a Tobi makali stejně tak. Vzadu je výborně doplňovali Péťa, který několikrát soupeře překvapil dlouhými auty až za obranu, Maty a Steve. Ten navázal na včerejší výborný výkon a byl skoro všude nejrychlejší. Bohužel to vypadalo, že se hráči soupeře zaměřili na jeho levé stehno…nejdřív dostal koňara a pak během krátké chvilky ho do něj trefili míčem. Musím říct, že to vzal statečně, i když to muselo hodně bolet. Vždy po chvilce byl opět připraven do hry. Stejně jako Míra i on dnes vsítil svou letošní první branku. Bravo kluci.  Nakonec jsme první polovinu na této části hřiště vyhráli 6:3, přičemž na vedlejší to bylo dokonce 12:1. :-)

Druhou část jsme pojali více pohodově. Do brány se nám přihlásil ostrostřelec Fido, který (po dohodě, že může vyjíždět dopředu) skóroval dokonce i z tohoto postu :-). Soupeři jsme dovolili vstřelit už jen pár gólů a naši kluci si zahráli opravdu pěkný fotbal. Pak už jsme je točili na různých postech, což je pro ně náročné, protože po nich chceme během krátké doby jiné pokyny. Ale důvody jsou jasné :-).

Klukům opravdu patří uznání za celou podzimní část. Není to opakování, když připomenu, že se těším, jak všichni tito kluci vydrží u tohoto klubu, všichni půjdou nahoru a všichni společně něco opravdu dokáží. Už si představujete, jaký to bude fotbal? Fanouškovskou, rodičovskou, atmosféru nelze pominout, děkujeme. Je to totiž paráda, trénovat takový tým. Dělá se to s takovou chutí :-)))

Jinak co se statistiky týká, protože je to jisté porovnání kvality týmu, nejhůře po podzimní části skončíme čtvrtí z deseti (nyní jsme třetí, ale Střešovice mají o zápas méně), nicméně naši Ďáblíci s počtem vstřelených a obdržených gólů zakončí jisto jistě na druhém místě (hlavně počet vstřelených gólů je to co nás zajímá, protože chceme, aby si kluci užili střílení gólů. Koho by bavilo bránit a hrát na jistotu vzadu :-)). Což také o mnohém hovoří. Odehráli jsme 9 zápasů, 6 výher, 3 prohry (z toho jedna opravdu nemusela být, samozřejmě nevadí). 

Děkujeme rodičům za podporu ve "fan zóně", jste bez lichotek opravdu bezvadní :-)))

Přes zimu nás tedy čeká další práce, kdy bychom chtěli zapracovat na celkovém zesílení chlapců a rozvoje všeobecných sportovních činností, na což je tělocvična velmi přínosná. V této souvislosti bych chtěl poděkovat i předsedovi klubu panu Mošničkovi, který nás v tomto podporuje, děkujeme.

Děkujeme všem hráčům, rodičům a těšíme se na další cestu :-))))))

Vaši trenéři Petr, Tomáš a Matěj

Diskuze

Poslední zápas

FK Dukla Praha "C"
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
2:3
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Meteor Praha VIII .. 18 86:13 49
2. FK Dukla Praha "C" 18 116:17 46
3. TJ Sokol Stodůlky 18 85:22 37
4. FC Tempo Praha "C" 18 81:48 34
5. SK Junior Praha 18 42:56 31
6. CU Bohemians Praha, z.. 18 71:49 29
7. Sokol Kolovraty 18 43:73 20
8. FK Motorlet Praha "C" 18 50:50 19
9. SK Zbraslav 18 36:86 19
10. SK Union Vršovice 18 37:83 17
11. U - 15 Starší žáci A .. 18 29:62 14
12. SK Čechie Uhříněves 18 15:132 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 259482
Posledních 30 dnů: 1171 | Posledních 7 dnů: 233 | Poslední den: 14

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne