SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

Muži A vs FC Tempo Praha "B"

Datum a čas konání: 5.5.2024 17:00
Místo: hřiště Ďáblice

A muži - 11.kolo Přeboru - První bod ze hřiště soupeře v soutěži

A muži - 11.kolo Přeboru - První bod ze hřiště soupeře v soutěži

Vršovicím to doma nejde: nováček z Ďáblic u nich uhrál bod. První ze hřišť soupeřů

 

 V Pražská teplárenská přeboru už není tým, který by nebodoval venku: v sobotu dopoledne smazaly dosavadní nulu Ďáblice. Na pátý pokus uhrál nováček soutěže bod za remízu 1:1 ve Vršovicích. Ty se doma nemůžou chytit – byl to už čtvrtý nerozhodný výsledek ze šesti duelů na vlastním trávníku. Tým trenéra Jaromíra Tomaidese na něm zdolal jen Duklu JM v prvním utkání sezony. Od té doby vyhrává, jen když opustí brány svého areálu.

 

Nepočítáme-li několik vršovických střel, které létaly vysoko a daleko od požadovaného cíle, byla to dlouho nuda. Domácí se tlačili do útoku, ale Ďáblice pozorně bránily. Nedělo se nic zajímavého. Vlastně vůbec nic.

Až do 26. minuty. To hostující brankář Cingel odkopem trefil jen Šimra, který vyslal mladíka Valentu do velké šance. Byl však tísněn obráncem a vystřelil slabě. I proto, že byl nejspíš faulovaný.

Vysoký veterán Šimr přitahoval balony jako magnet, po necelé půlhodině hlavičkoval ve velmi solidní pozici těsně vedle.

Pak z vršovické strany nastala ofenzivní bída. A útočit začaly Ďáblice. Dvakrát byli jejich hráči zblokovaní v parádních střeleckých pozicích, Kurčík za vápnem trefil balon hezky, ale nesklopil ho mezi tyče, Davídek pálil ze strany k zadní tyči, jenže těsně minul.

Tým ze severního okraje Prahy musel už po šesti minutách střídat, když zraněného Veselého nahradil Šabacký a výrazně na sebe upozornil před koncem poločasu, kdy nádherným pasem poslal do velké šance Blažka. I on byl, podobně jako o chvíli dřív domácí Valenta, všemožně atakován obráncem a dopadl stejně: jeho pokus zastavil brankář.

Vršovice v tu chvíli mohly být rády, že je stav stále 0:0, což se rozhodl změnit Šimr – jak jinak než hlavou. Ale zase chyběla potřebná razance. Na druhé straně Kudláčkovi ve vzduchu zase přesnost.

Brzy po pauze se hnal po pravé straně Davídek, jemuž skončil pod nohy Valenta. Na první pohled povedený obranný zákrok, kdy skluzem vypíchl míč na roh, ale rozhodčí Klička vyhodnotil jako faul. Jelikož se souboj odehrál v pokutovém území Vršovic, postavil si Blažek míč na penaltu. A proměnil suverénně – přebor tak objevil nového střelce. Byl to už osmý Blažkův gól v soutěži.

Domácí cítili velkou křivdu. A hnali se za vyrovnáním. Jenže Šimr neměl svůj den: další dva hlavičkové pokusy dopadly stejně jako ty předchozí.

Ďáblice měly dost prostoru na brejky, jeden z nich zakončil Šabacký ranou vedle, pak Blažek neproměnil sólový nájezd na Mahu, který napodobil svůj protějšek a balon soupeři nabídl poté, co uklouzl při výkopu. I když měl Blažek na zádech obránce, tohle se dalo proměnit. Jenže netrefil branku.

Stejně jako vršovická dvojice Minařík – Luksch, která nedopravila míč do prázdné branky z pár metrů. Minařík ho dostal za gólmana, ale po kličce mu utekl ze střeleckého úhlu. A dobíhající Luksch netrefil.

Vršovicím tak pomohla standardní situace. Po faulu a „zkráceném rohu“ si na zadní tyči našla centr Minhy hlava Kaisera. Vyrovnáno.

Obraz hry se nezměnil. Vršovice chtěly rozhodnout, Ďáblice chodily do rychlých kontrů. V závěru však byly očividně spokojené s bodem. A domácí neměli kvalitu na to, aby rozhodly.


Vršovice – Ďáblice 1:1 (0:0)
Branky: 66. Kaiser – 50. Blažek z penalty. ŽK: 67. Špulka, 80. Šimr – 30. Blažek, 48. Novák, 60. Kordule, 65. Davídek. Rozhodčí: Klička – Fazekaš, Čermák. Diváků: 30.
Vršovice: Maha – Minařík, Protivínský, Kučera, Špulka – Kříž (78. Bártek), Kaiser, Minha, Špaček – Valenta (59. Luksch), Šimr. Trenér: Jaromír Tomaides.
Ďáblice: Cingel – Kurčík, Máj, Jankulár, Kordule – Davídek (88. Radomskiy), Veselý (6. Šabacký), Novák, Dafčík – Blažek, Kudláček (83. Jiroušek). Trenér: Martin Průša.


Hlasy trenérů
Jaromír Tomaides (Vršovice): „Naše nejhorší utkání na podzim. Celkově bylo podle mě úrovní tak na I. B třídu. Zápasu jsem se trochu bál. V předešlých týdnech se nám dařilo, ale zase jsme spadli na zadek. Bod po tom průběhu musím brát, ale co jsem slyšel, tak ta penalta vůbec nebyla. Ptal jsem se Kuby Valenty, je to mladý kluk, nelhal by mi. Říkal, že absolutně nefauloval. Ale už je to pryč.“
Martin Průša (Ďáblice): „První bod zvenku v přeboru - před zápasem bychom za něj byli rádi, teď si myslím, že jsme dva body ztratili. Vedli jsme 1:0 a měli jsme tam dvě vyložené šance. Ty rozhodly, že jsme si neodvezli vítězství. Bod ale bereme, v kontextu celého utkání je zasloužený. My jsme byli fotbalovější, domácí zase důraznější. Je to pro nás odrazový můstek do dalších zápasů. Kluci si dokazují, že na přebor mají. Hrajeme to s těmi, kteří si soutěž vykopali, pracují dobře a tohle je to ovoce, i když jen první bodík ze hřišť soupeřů. Teď je však potřeba to potvrdit bodově doma.“


Nejlepší hráč Vršovic: David Minha.
Nejlepší hráč Ďáblic: Jan Davídek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Blažek (Ďáblice).

 

Diskuze

Poslední zápas

TJ Spoje Praha "B"
Muži A
0:1
Podrobnosti

Tabulka

1. SK Union Vršovice 23 68:26 49
2. FK Čechie Dubeč 23 57:32 49
3. SK Slovan Kunratice 23 62:30 48
4. SC Xaverov Horní.. 23 55:33 47
5. FK Újezd nad Lesy 23 60:33 46
6. TJ Spoje Praha "B" 23 62:39 42
7. FC Tempo Praha "B" 23 67:45 42
8. Muži A 23 44:42 33
9. TJ Březiněves 23 52:50 31
10. SK Újezd Praha 4 "B" 23 48:58 27
11. FC Háje Jižní Město 23 37:51 26
12. SK Viktoria Štěrboholy 23 37:74 20
13. TJ Praga Praha 23 34:63 19
14. FK Vinoř 23 41:73 17
15. Sokol Dolní Počernice 23 31:60 15
16. SK Hostivař 23 25:71 14

Kompletní tabulka

Střelci týmu

8 gólů

Vojtěch Kolman

7 gólů

Mihal Byrkovych

5 gólů

Jan Ondrůšek

5 gólů

Michal Kropík

5 gólů

Viktor Veniger

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Ondřej Kafka

1 gól

Matěj Saňa

Počet návštěv: 259176
Posledních 30 dnů: 1217 | Posledních 7 dnů: 329 | Poslední den: 29

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne