SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

Muži A vs SK Hostivař

Datum a čas konání: 19.5.2024 17:00
Místo: hřiště Ďáblice

A - muži 9.kolo Venkovní mizérie pokračuje z Královic jsme si odvezli 5 banánů

A - muži 9.kolo Venkovní mizérie pokračuje z Královic jsme si odvezli 5 banánů

Královice doma odčinily debakl z Čafky

9. října 2016 16:01» Fotbalisté Královic si chtěli po výprasku na Čafce v minulém kole spravit chuť a to se jim v souboji s Ďáblicemi určitě povedlo. S již uzdraveným kapitánem Šmídem a po vypršení trestu s odpočatým Formáčkem si už v úvodní půlhodině vypracovali dvoubrankové vedení. Hostům se podařilo během krátké chvilky snížit, ale v závěru poločasu potřetí inkasovali. Dlouho vyrovnanou hru po změně stran rozhodl v samotném závěru dvěma slepenými góly agilní Horáček.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně. Už po půlminutě odcentroval zleva Horáček a nabíhající Formáček v čisté ložence, ale z ofsajdové pozice pálil vedle. Ve 4. minutě Randa šikovně vysunul do uličky Horáčka, ten se dostal až do vápna a přízemní střelou otevřel skóre - 1:0.

Neuběhly snad ani tři minuty a Horáček znova zaměstnal hostující obranu, dostal se až před Cingela, jenže tak dlouho se střelbou otálel, až o míč přišel. Hosté se k prvnímu ohrožení domácí brány dostali 
až v 18. minutě, kdy po zpětné Blažkově přihrávce napřáhl ke střele Dafčík, míč však proletěl prudce nad břevnem. Vzápětí Blažek ideálně vysunul Fialu, jenže ten v dobré pozici nezakončil.

Ve 21. minutě měl po přihrávce Vršeckého a centru Horáčka druhý gól na kopačce Formáček, avšak 
z metru balón mezi Cingelovy tyče nenasměroval. Přesto se na druhou branku domácích dlouho nečekalo a navíc byla dost kuriózní. Po dalších devíti minutách Formáček ještě na vlastní polovině vysunul dlouhým pasem Pospíšila, k míči se však dříve dostal vybíhající Cingel a nastřelil přesně nohu dobíhajícího protihráče, od které se pak míč odrazil do opuštěné hostující brány. Stav 2:0 však netrval dlouho.

Ve 31. minutě zleva přesně odcentroval Fiala a před brankou číhající Blažek umístěnou hlavičkou k levé 
tyči snížil na 2:1. Po dalších osmi minutách nechybělo mnoho, aby Blažek po hezkém uvolnění rozvlnil Jeřábkovu síť podruhé, na štěstí pro domácí pálil prudce nad.

Závěr poločasu pak lépe zvládli domácí. Ve 43. minutě po přihrávce Horáčka a parádní individuální akci Formáčka zvýšil Randa bombou pod břevno na 3:1. Hosté mohli vzápětí tento stav ještě korigovat, ale Blažek v dobré pozici pozorného Jeřábka neprostřelil. Domácí gólman mu v posledním okamžiku nohou srazil míč na roh.

Hned po přestávce neproměnil své sólo Horáček, ale pak přišly nadějné okamžiky hostů. V 50. minutě se musel Jeřábek v domácí brance pořádně vyšponovat, aby vyrazil pohotovou dělovku Blažka. Pak po úniku 
a centru Korduleho se objevil v čisté šanci Dafčík, jenže Slováček mu jeho střelecký pokus srazil 
v posledním okamžiku na roh.

V 54. minutě pak domácím hodně zatrnulo, když chybnou rozehrávku Jeřábka zachytil ještě ve vápně Blažek, který chtěl gólmana obejít, avšak ten mu stačil ještě odvážným skokem balón z kopačky sebrat. Vzápětí se na druhé straně objevil před hostujícím Cingelem Pospíšil, při zakončení však zaváhal 
a šance byla zmařena.

O dvě minuty později měli domácí další příležitost k navýšení, když po Tylšarově pasu se zleva řítil na hostující bránu Horáček, avšak z úhlu Cingela neprostřelil. Akce se dál rychle střídaly na jedné a druhé straně. V 62. minutě mohl po přihrávce Máje přidat kontaktní gól střídající Šabacký, nakonec jen orazítkoval pravou tyč Jeřábkovy svatyně a skóre se tak neměnilo.

Na druhé straně zase po akci Hořického a centru Pospíšila měl gól na kopačce Formáček, avšak střela mu vůbec nesedla. Další příležitost ke korigování výsledku pak měli hosté v 78. minutě, kdy po akci Jankulára s Novákem se opřel do míče Dafčík a Jeřábek jen s velkou námahou vytěsnil jeho pumelici na roh.

O tom, že tři body definitivně zůstanou v Královicích nakonec rozhodly dva slepené góly v poslední desetiminutovce. Nejdříve v 80. minutě Pospíšil zatáhl míč po pravé straně, pak jej jak na zlatém podnosu předložil nabíhajícímu Horáčkovi, který zblízka dorážel na 4:1. A hned v následující minutě, při dalším obléhání hostující brány našel Randa zpětnou přihrávkou opět dobře postaveného Horáčka a ten pečetil výhru domácích na konečných 5:1. Připsal si tak hattrick a byl tak zdaleka nejlepším hráčem na královickém pažitu.

V samotném závěru se ještě jednou vyznamenal domácí Jeřábek, když vytěsnil konečky prstů pohotovou střelu Šabackého z pod břevna na roh.

Královice - Ďáblice 5:1 (3:1)
Branky: 4., 80. a 81. Horáček, 30. Pospíšil, 43. Randa - 31. Blažek. ŽK: 8. Pospíšil, 40. Hořický - 45. Blažek, 72. Máj. Rozhodčí: Šmakal - Gunitš, Vojtěch. Diváků: 50.
Královice: Jeřábek - Hořický, Hyský, Vršecký, Slováček - Pospíšil, Tylšar, Šmíd, Randa - Formáček, Horáček. Trenér: Martin Hyský.
Ďáblice: Cingel - Máj, Pokorný (68. Davídek), Jankulár, Kurčík - Novák (82. Jiroušek) - Dafčík 
(83. Kudláček), Veselý, Fiala, Kordule (58. Šabacký) - Blažek. Trenér: Martin Průša.

Hlasy trenérů
Martin Hyský (Královice):
 „Dnes jsem spokojený. Začali jsme velmi dobře tenhle zápas. Brzo jsme se dostali do vedení. Pak jsme tam měli fázi, kdy jsme zbytečně naší nekvalitou ztráceli balóny a soupeř měl také nějakou šanci. Dali jsme na 2:0 a bohužel rychle jsme inkasovali. To byla taková kaňka. Do poločasu jsme zvýšili na 3:1. Myslím, že jsme byli lepší a zaslouženě jsme ten poločas vyhráli. Škoda, že jsme v těch prvních pěti minutách nedali další dva góly. Kdyby to bylo v padesáté minutě 5:1, tak je po zápase. Proměňování šancí z naší strany nebylo dobré, měli jsme řadu příležitostí. Nehráli jsme bezchybně a oni měli také šance, nastřelili tyč, ale myslím si že výkon byl dneska v pořádku. Jsem rád, že jsme zastavili šňůru těch neúspěšných zápasů.”
Martin Průša (Ďáblice): „Se soupeřem, který má velmi dobrou kvalitu, hlavně rychlostní dopředu, ta taktika je daná. Kondičně na tom nejsou z mého pohledu vůbec dobře, hráli zezadu, jednoduše, ale na nás to strašně platilo a my jsme jim první a třetí gól v podstatě připravili ztrátou ve středu hřiště. To si myslím, 
že rozhodlo. Pak jsme se ještě v druhé půli nadechovali k nějakému přečíslování, že jsme tam měli dvě, 
tři příležitosti, tyčka a bohužel jsme je neproměnili a tam se úplně zlomil chleba a čtvrtý gól rozhodl celé utkání. Musím říci, že soupeř vyhrál zaslouženě, protože proměnil to, co proměnit měl. Domácí tam měli další tři, čtyři pěkné šance a my jsme zklamali v koncovce, ale hlavně v defenzivě. Soupeř hrál zkušeně 
a 5:1 vyhrál.”

Nejlepší hráč Královic: Luboš Horáček.
Nejlepší hráč SK Ďáblice: David Blažek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Luboš Horáček (Královice).

Diskuze

Poslední zápas

FK Újezd nad Lesy
Muži A
2:3
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Čechie Dubeč 25 66:33 55
2. SK Union Vršovice 25 71:29 52
3. SK Slovan Kunratice 25 66:31 52
4. SC Xaverov Horní.. 25 60:36 50
5. FK Újezd nad Lesy 25 64:39 46
6. FC Tempo Praha "B" 25 73:47 45
7. TJ Spoje Praha "B" 25 66:47 45
8. Muži A 25 47:50 36
9. TJ Březiněves 25 53:54 34
10. SK Újezd Praha 4 "B" 25 49:64 27
11. FC Háje Jižní Město 25 42:58 27
12. SK Viktoria Štěrboholy 25 44:78 26
13. FK Vinoř 25 50:76 23
14. TJ Praga Praha 25 39:65 23
15. Sokol Dolní Počernice 25 32:64 16
16. SK Hostivař 25 27:78 14

Kompletní tabulka

Střelci týmu

8 gólů

Mihal Byrkovych

8 gólů

Vojtěch Kolman

6 gólů

Viktor Veniger

5 gólů

Jan Ondrůšek

5 gólů

Michal Kropík

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Matěj Saňa

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Michal Klímek

Počet návštěv: 259482
Posledních 30 dnů: 1171 | Posledních 7 dnů: 233 | Poslední den: 14

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne