SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

FK Újezd nad Lesy vs Muži A

Datum a čas konání: 12.5.2024 17:00
Místo: Čentická 1470, 19016 Praha 21 - Újezd nad Lesy

A muži - V lokálním derby za 3 body

A muži - V lokálním derby za 3 body

Derby Prahy 8 Admiře B body opět nepřineslo

 V derby Prahy 8 si nováček SK Ďáblice po těsné výhře nad rezervou Admiry připsal další tři veledůležité body a z předposledního místa se rázem posunul na 10. příčku v Pražská teplárenská přeboru. Rezerva Admiry si Černého Petra drží i nadále. Domácím skvěle vyšel úvod a už po minutě šli Dafčíkovou brankou do vedení. Když pak po dvaceti minutách přidal stejný hráč svůj druhý zásah, zdálo se vše rozhodnuto. Hosté po přestávce kontaktním gólem zápas zdramatizovali, ale vyrovnat se jim již nepodařilo.

Lepší vstup do utkání si snad ani domácí nemohli přát. Hned z první akce musel hostující Hybeš likvidovat dělovku Blažka. Chybnou rozehrávku hostů pak zachytil Dafčík a přízemní střelou ze střední vzdálenosti otevřel skóre - 1:0.

Vedoucí branka domácí uklidnila a po dvanácti minutách mohli udeřit podruhé. Z rychlého protiútoku postupoval Blažek sám na hostujícího Hybeše, už ho i obešel, ale pak místo střely do opuštěné brány tak otálel s míčem, až nakonec o něj přišel.

Hosté se poprvé vážněji osmělili až po úvodní dvacetiminutovce. Nejdříve po Ondrůškově centru pálil prudce nad Štefan. Pak Vachouškovu přízemní ránu stačila obrana domácích odvrátit na roh. A vyrovnání viselo ve vzduchu. Po rozehraném rohu umísťoval hlavou k tyči Vachoušek, jenže ani ne sedmnáctiletý Cingel v bráně čaroval, balón stačil konečky prstů vyškrábnout a následně pak zlikvidovat i pohotovou dorážku Stejskala z bezprostřední blízkosti.

Známé přísloví nedáš, dostaneš pak záhy zaúřadovalo. Ve 23. minutě měli domácí výhodu přímého kopu snad z pětadvaceti metrů a autor první branky Dafčík parádní trefou k pravé tyči zvýšil na 2:0.

O pět minut později svitla další naděje hostům, když po hezké uličce Ondrůška se řítil na domácí bránu Štefan, ale zblízka pozorného Cingela neprostřelil. Pak, při další rychlé akci hostů, se dostal do nadějné střelecké pozice Šindelář, avšak rozvlnil jen boční síť domácí brány.

Pět minut před pauzou byl na polovině hostí faulován Průša a domácí tak měli další možnost ohrozit hostujícího Hybeše ze standardní situace. Tentokrát se levačkou opřel do míče Fiala a Hybeš měl hodně práce, aby ošemetný balón zkrotil až na druhý pokus.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s jedinou změnou, když Štochla nahradil Káninský. Jeho přítomnost od samého začátku byla na trávníku citelně znát a to jak při plnění obranných úkolů,
tak i směrem dopředu. 

Hosté se nechtěli smířit, s dosavadním vývojem zápasu a s přibývajícím časem se stále častěji tlačili na polovinu soupeře. V 61. minutě se z jejich nenápadné akce po vzdušném souboji Vachouška s gólmanem Cingelem dostal k míči Šindelář a do opuštěné domácí brány pohotově snížil na 2:1.

A hned z další následné akce hostí se dostal k míči znova Šindelář, tentokrát prudce napřáhl, jenže Cingel byl připraven a střelu bravurně zneškodnil.

V 67. minutě došlo k prvnímu střídání i v sestavě domácích, když Davídka nahradil Kudláček. A byl to právě čerstvý Kudláček, který mohl po dalších dvou minutách vedení domácích pojistit třetí brankou. Po Hejnově pasu postupoval sám k bráně hostů, jenže Hybeš jeho střelecký pokus stačil zneškodnit.

V závěru hosté viditelně přidali a chtěli zápas dovést alespoň k remíze. V 72. minutě měl agilní Šindelář už parádně našlápnuto na domácí bránu, jenže nakonec ho zastavil zvednutý praporek asistenta. Při dalším jeho průniku o chvíli později se dostal až na hranici šestnáctky, prudce napřáhl a Cingel znova musel prokázat své brankářské kvality, aby uchránil domácí bránu od pohromy.

A protože si hosté v závěrečných minutách už žádnou vážnější příležitost ke vstřelení branky nevypracovali, mohla se jedenáctka domácích po závěrečném hvizdu v klidu radovat z druhé přeborové výhry.

SK Ďáblice - Admira B 2:1 (2:0)


Branky: 1. a 23. Dafčík - 61. Šindelář. ŽK: 42. Blažek - 22. Vachoušek, 29. Štefan, 45. Ondrůšek, 
54. Mamurov. Rozhodčí: Bočok - Kučera, Toman. Diváků: 187.
Ďáblice: Cingel - Šabacký, Průša, Kordule (88. Máj), Veselý - Dafčík (77. Jiroušek), Fiala, Novák, Hejna 
(80. Radomskiy) - Blažek, Davídek (67. Kudláček). Trenér: Martin Průša.
Admira B: Hybeš - Kvapil, Štochl (46. Káninský), Mamurov, Fric - Vachoušek - Stejskal, Jerhot 
(77. Beníšek), Štefan (83. Másílko) - Šindelář, Ondrůšek. Trenér: Tomáš Čedík.

Hlasy trenérů
Martin Průša (Ďáblice): „Pro nás v téhle situaci, věděli jsme, že hrajeme o šest bodů a ještě k tomu derby. Hrálo vlastně B mužstvo Admiry proti C mužstvu, co si budeme povídat. Přišlo docela hodně lidí. Tři body jsou krásný. Ale zejména hra ve druhém poločase, bránili jsme se, už jsme nebyli schopni podržet balón na zemi, bylo hodně ztrát, výkon nebyl ideální, ale v téhle fázi jsou pro nás tři body strašně důležitý. Všichni kluci tam nechali všechno. Chybičky tam byly. Dostali jsme se výhrou na střed tabulky , což je náš cíl 
a dneska si to v klidu oslavíme. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Takový začátek jako dnes, jsme letos 
v soutěži ještě neměli. Soupeř musel otevřít hru a pak se hrálo nahoru, dolů. Škoda, že nepadl třetí gól. Šestnáctiletý gólman Cingel, který nastoupil poprvé v přeboru, nám vychytal dvě tutovky. Má velký podíl na naší výhře.”
Tomáš Čedík (Admira B): „Utekl nám začátek a od toho se všechno odvíjelo. Hned v první minutě jsme 
z prvního protiútoku dostali gól. Pak jsme dostali z dálky z trestňáku na 2:0. Pro mě první poločas strašné zklamání, hráli jsme ve vlažném tempu, spíše to byl pochodový fotbal. O poločase jsme si něco řekli 
v kabině. Do druhé půlky jsme vstoupili úplně jinak. Kdybychom jsme tak hráli v první půli, tak jsme museli jednoznačně vyhrát. Káninský byl rozdílový hráč do druhého poločasu. Na gól se strašně nadřeme. Projevuje se, že klíčoví hráči přešli do A týmu.”

Nejlepší hráč Ďáblic: Dominik Cingel.
Nejlepší hráč Admiry B: Jan Ondrůšek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jiří Dafčík (Ďáblice).

Diskuze

Poslední zápas

Muži A
FC Tempo Praha "B"
0:6
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Čechie Dubeč 24 64:33 52
2. SK Slovan Kunratice 24 65:30 51
3. SC Xaverov Horní.. 24 58:33 50
4. SK Union Vršovice 24 68:27 49
5. FK Újezd nad Lesy 24 62:36 46
6. FC Tempo Praha "B" 24 73:45 45
7. TJ Spoje Praha "B" 24 63:46 42
8. TJ Březiněves 24 53:50 34
9. Muži A 24 44:48 33
10. SK Újezd Praha 4 "B" 24 48:61 27
11. FC Háje Jižní Město 24 40:56 26
12. SK Viktoria Štěrboholy 24 40:76 23
13. TJ Praga Praha 24 37:63 22
14. FK Vinoř 24 46:76 20
15. Sokol Dolní Počernice 24 31:63 15
16. SK Hostivař 24 25:74 14

Kompletní tabulka

Střelci týmu

8 gólů

Vojtěch Kolman

7 gólů

Mihal Byrkovych

5 gólů

Jan Ondrůšek

5 gólů

Michal Kropík

5 gólů

Viktor Veniger

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Ondřej Kafka

1 gól

Matěj Saňa

Počet návštěv: 259241
Posledních 30 dnů: 1250 | Posledních 7 dnů: 356 | Poslední den: 32

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne