SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

CU Bohemians Praha, z.. vs U - 15 Starší žáci A ..

Datum a čas konání: 28.4.2024 15:00

U11 - TJ Sokol Lipence - Vysokááá výýýhra :-)

U11 - TJ Sokol Lipence - Vysokááá výýýhra :-)

TJ Sokol Lipence – SK Ďáblice 1:48

Jak všichni víte, z důvodu odcestování trenérského tria na profesní fotbalové vzdělávání trenérů do Toskánska J, vedlo tento zápas z kapitánského můstku Havířovské duo Víťa a Richard. Nutno podotknout, že i přes tento drobný handicap J si vedli skvěle a od nás za to mají velký dík. Zde hodnocení z jejich per:

Jedno hřiště Jirka O., Péťa, Kubíno, Marťas, Fíla, Niki, Matouš P. - vedeno VD, druhé hřiště Ríša, Míša, Vláďa, Štěpán, Seifík, Jirka T., Maty - vedeno RK. Hodnotím pouze hru jednoho týmu - v průběhu zápasu jsme si týmy neměnili.

Zápas měl obrovský náboj ještě před tím, než jsme vůbec stihli nastoupit na hřiště. Obdrželi jsme totiž kabinu místního A týmu s jednoduchou, ale za to motivační výzdobou ve formě plakátu z části poodhalené ženy, zřejmě místní hospodářky... Nutno říci, že někteří kluci byli u vytržení (netřeba jmenovat, vytržení bylo u obou věkových kategorií, hráči i rodiče). Jeden hráč poznamenal, že by bylo lepší, kdyby tam byl třeba kopačák .... s trochou nadsázky lze říci, že tam byly dokonce i dva sice menší, ale kvalitní.... No a teď k výkonu.

Soupeř měl na jednom hřišti hráče ročníku 2009 a na druhém 2008. Tým 1 začínal na hřišti s ročníkem 2009, kde jsme postupně na naší straně stáhli hru na 4 hráče, ale i přes tento krok byla, stála převaha na naší straně. Na druhou čtvrtku jsme si řekli, že obránci a brankář budou podporovat více útok a v případě obsazenosti krajního útočníka budou přenášet hru na druhou stranu. Vše co jsme si řekli, kluci plnili, někdy se to povedlo, někdy ne, ale bylo na nich vidět, že u hry přemýšleli a netlačili balón do prostoru plného soupeřů. Vznikaly tímto krásné kombinace. Na další půlku jsme přešli na hřiště, kde měl soupeř hráče ročníku 2008. Před nástupem do 3. čtvrtky jsem musel krotit euforii z první půle, kdy kluci chtěli hrát stále ve čtyřech. Navíc proběhla i změna stran, takže kluci hráli "do kopce" (hřiště bylo drobně nerovné). Hra na této polovině byla náročnější, ale stále s převahou na naší straně, kdy kluci hráli kolektivně a kombinovali. Po konci třetí čtvrtiny opadla euforie o hru ve čtyřech, naopak nastala euforie udržet 0. Ponechali jsme tedy standardní rozestavení a nechaly kluky hrát svou hru. Všichni hráli s chutí a nasazením, a za celý zápas jsem neviděl "gesto roztahování rukou" či jiné formy výtky v případě, že se nepovedla přihrávka, o čemž jsme taky před zápasem mluvili. Všichni si zaslouží obrovskou pochvalu. Po celou dobu jsem střídal kluky zhruba ve 40s-60s intervalu a měnil jim drobně pozice. Myslím si, že všem to vyhovovalo - však se můžete zeptat sami. Závěrečný pokřik vedl kapitán Marťas, paráda..... Druhý tým musí zhodnotit Ríša.

Tuším, že hodnocení zápasu z mého pera nebude tak obšírné a monumentální jako od mého kolegy s indiánským jménem  “ten, který skrývá železo”, ale pokusím se. Jako náčelník “druhého” týmu, který samozřejmě považuji za “první”, musím přiznat, že jsem měl pozici značně zjednodušenou, neb z italských luhů, hájů a stadiónů přišlo jasné zadání. Dokonce skoro v podobě délky střídání a tak jsem v podstatě jen pobíhal po lajně a křičel bravo, skvěle, gól, super myšlenka, krása a gól, gól, gól, gól. A tohle celé několikrát. Nakonec jsem i porušil údajný příkaz z “můstku” držet hráčům pozice a všichni svěřenci se točili jako na kolotoči, obránci byli v útoku a útočníci naopak v obraně a všichni byli nadšeni. Musím svou část týmu podržet i kvůli obdržené brance. Gól padl víceméně omylem, po přísně odpískané situaci a následném přímém kopu domácích. Marně jsem vybízel rozhodčího, aby si šel situaci prodiskutovat s VARem, ale byl to Sparťan a jen křikl, že to s videem má přece ošéfovaný jako vždy. Pozor: nešvar dospělého fotbalu a především tria Sparta:Plzeň:VAR nám tedy začíná zasahovat i do slušných týmů a zápasů. Ale zpět k našim borcům - zaslouží absolutorium !!! Děkuji za šanci být s nimi u toho a jak poznamenal trenér domácích : už se těší až budu mít licenci a budeme se takto všichni potkávat častěji. Já taky. Pusu posílám : Matějovi, Matymu, Šimonovi, Míšovi, Láďovi, Jirkovi T a Ríšovi samozřejmě :-) a držím palce v dalších utkáních :-)

PS: hezky si je vedete trenéři :-)

Diskuze

Poslední zápas

U - 15 Starší žáci A roč. 2009
TJ Sokol Stodůlky
0:4
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 14 100:10 40
2. FK Meteor Praha VIII .. 15 68:9 40
3. TJ Sokol Stodůlky 14 69:12 31
4. SK Junior Praha 15 32:45 28
5. CU Bohemians Praha, z.. 15 63:39 26
6. FC Tempo Praha "C" 15 67:46 25
7. FK Motorlet Praha "C" 15 43:38 19
8. Sokol Kolovraty 14 36:62 13
9. SK Union Vršovice 14 30:69 13
10. SK Zbraslav 15 28:72 13
11. U - 15 Starší žáci A .. 15 17:51 8
12. SK Čechie Uhříněves 15 13:113 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 258886
Posledních 30 dnů: 1155 | Posledních 7 dnů: 262 | Poslední den: 18

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne