SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

U - 15 Starší žáci A .. vs TJ Sokol Stodůlky

Datum a čas konání: 20.4.2024 14:30
Místo: hřiště Ďáblice

U11 - Slavoj Vyšehrad - tentokrát bez výhry :-(

U11 - Slavoj Vyšehrad - tentokrát bez výhry :-(

Slavoj Vyšehrad - SK Ďáblice 17:10

Uplynulý víkend byl skutečně velmi fotbalový. Již v sobotu ráno skupina našich borců pomohla týmu 2009 k vítězství nad Unionem Vršovice v poměru 18:10 (a vítězství nad tímto soupeřem je vždy velmi cenné). Následně po poledni Péťa s Tobíkem nastoupili za tým 2006 na hřišti FA Praha a výrazně se podíleli na důležité výhře v poměru 4:3. Péťa patřil k oporám zadních řad, Tobík dokonce sestřelil soupeře hattrickem!! Jsme moc rádi, že spolupráce v klubu funguje napříč ročníky a že naši borci dokáží a CHTĚJÍ !! vypomáhat ostatním týmům, které se třeba momentálně dostanou do personální nouze. 

V neděli po poledni jsme tak na Slavoj Vyšehrad přijeli v dobré náladě a plni fotbalového sebevědomí. Předem jsme věděli, že nás čeká kvalitní soupeř – na podzim Vyšehrad prohrál jen 2 zápasy, a to s námi a s Unionem. Takových zápasů v rámci mistrovské soutěže odehrajeme bohužel jen velmi málo, o to více jsme se na tento střet těšili. 

Na hřišti blíže ke kabinám jsme začali poměrně vlažně. Soupeř hned od začátku kontroloval balon a diktoval hru, my jsme většinu první čtvrtiny jen běhali a bránili. Aktivita soupeře a šikovnost s balonem nás opravdu zaskočila, nedařilo se nám dostat do hry a góly v naší brance přibývaly. O první přestávce jsme se snažili kluky motivovat a „nakopnout“. To se podařilo dokonale – druhá čtvrtina byla z našeho pohledu nejlepší. Na soupeře jsme dokázali zatlačit, znepříjemnit jim rozehrávku a dočasně rozklížit jinak velice dobře zvládnutý herní systém. Se zvýšenou aktivitou se dostavily i góly a čtvrtinu jsme tak vyhráli v poměru 4:1. Celý poločas skončil výsledkem 5:5, což bylo z pohledu obou čtvrtin spravedlivé.

Na druhý poločas přišla na stranu ke kabinám druhá parta, která už si s kvalitním výkonem soupeře neporadila. Soupeř nás přehrál rychlostí i důrazem, po většinu druhého poločasu měl hru plně pod kontrolou.  Snahu a bojovnost klukům upřít nemůžeme, když už jsme se však sporadicky dostali k zakončení, pálili jsme do břevna nebo vedle. Vyšehradské zdobila vynikající souhra obránců a brankáře, rychlý přechod do útoku, nabízení se do volných prostorů, neustálý pohyb. Druhý poločas jsme zde prohráli 0:5.

Na hřišti dále od kabin jsme začali soustředěně a od první minuty se ukazovalo, že to bude náročný zápas. Během první minuty nás vůbec nepustili na svou polovinu hřiště. Až poté se naši kluci probrali a začali se pohybovat. Hráči soupeře jsou opravdu šikovní. Zejména ve hře 1/1, hře tělem a nejvíc pohybem všech hráčů. Jejich akce vypadali opravdu pěkné na pohled, jen se jim nedařilo se prosadit v závěrečné fázi. To bylo zapříčiněno výbornou hrou obránců, popřípadě když už něco prošlo, zlikvidoval to Jirka v brance. Naopak my jsme byli poměrně efektivní (zejména elitní střelec Tobík, který nasázel v první čtvrtině hattrick), i když jsme si opět neodpustili několik tyček a břeven J. I druhá čtvrtina byl parádní boj o každý míč. To dokumentuje i malý počet gólů, kdy byl stav po polovině 4:1 v náš prospěch.  

Po vystřídání jsme úplně nechytili třetí část. I přes ujištění, že soupeř patří hrou mezi nejtěžší  proti kterým zatím hráli, jsme soupeři nechávali moc místa (a tím pádem času) na zpracování a ten vynikajícím pohybem tyto chyby trestal. Vstřelil nám 3 góly, načež my jsme recept na překonání obrany nenašli. Poslední část jsme se opět vyrovnali v technice i nasazení, ale přeci jen musíme uznat, že pohyb soupeře byl lepší. Přesto tato část skončila remízou 1:1, kdy se po krásné akce Sejfika, trefil Niki.

I přes celkovou prohru hodnotíme utkání velice pozitivně. Kluci si potřebují vyzkoušet hru proti kvalitnímu soupeři – tedy fotbal pod tlakem, kde je na vše méně místa i času, kde si musí hrábnout až na dno fyzických sil, kde se musí poprat s nepříznivě se vyvíjejícím se průběhem klání. Toho všeho jsme si včera užili na maximum a je to dobře – jedině tak se budeme fotbalově vyvíjet a posouvat!

Moc děkujeme fanouškům a fanynkám, kteří opět dorazili v hojném počtu a kluky po celou dobu povzbuzovali. Navíc je třeba komentovat jednu do očí bijící skutečnost - před zápasem i po něm jsme museli odrážet dotěrné dotazy bulvárních novinářů, kteří se mylně domnívali, že se na Vyšehradě omylem ocitl zájezd finalistek Miss World. Marně jsme jim vysvětlovali, že takový je prostě kotel Ďábelských maminek a že to tak máme na každém zápaseJ  Více viz foto ….

Trenéři

Diskuze

Poslední zápas

FK Meteor Praha VIII "C"
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
7:0
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 14 100:10 40
2. FK Meteor Praha VIII .. 14 65:8 37
3. TJ Sokol Stodůlky 13 65:12 28
4. SK Junior Praha 14 29:43 25
5. CU Bohemians Praha, z.. 14 58:35 23
6. FC Tempo Praha "C" 14 57:43 22
7. FK Motorlet Praha "C" 14 41:35 19
8. Sokol Kolovraty 14 36:62 13
9. SK Union Vršovice 13 29:66 13
10. SK Zbraslav 14 25:62 13
11. U - 15 Starší žáci A .. 14 17:47 8
12. SK Čechie Uhříněves 14 9:108 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 258778
Posledních 30 dnů: 1163 | Posledních 7 dnů: 288 | Poslední den: 19

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne