SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

U - 15 Starší žáci A .. vs TJ Sokol Stodůlky

Datum a čas konání: 20.4.2024 14:30
Místo: hřiště Ďáblice

U11 - Slavoj Vyšehrad - domácí výhra

U11 - Slavoj Vyšehrad - domácí výhra

SK Ďáblice – Slavoj Vyšehrad 23:12

K zápasu 2. kola jsme nastoupili v neděli dopoledne proti týmu FK Slavoj Vyšehrad. Jak se již stalo téměř tradicí, ani tentokrát se zápas s Vyšehradem neobešel bez komplikací – loni na podzim přijel soupeř jen se 6 hráči a stěží tak postavil alespoň jedno hřiště. Letos zase spletli na Vyšehradě o hodinu dobu výkopu a k zápasu se tak začali trousit po deváté hodině. Nakonec ale vše dobře dopadlo a s cca půlhodinovým zpožděním jsme mohli začít na obou hřištích. Zde je nutné podotknout, že čekání se vyplatilo. Soupeř přijel s kvalitním, fotbalově vyspělým týmem, který chce (stejně jako my) hrát kombinační fotbal bez nakopávání a zbavování s míče. Na rozdíl od prvního utkání v Újezdu jsme proti Vyšehradu museli opravdu zabrat a prodat formu vydřenou letním soustředěním :)

Na hřišti blíže ke kabinám jsme hráli od počátku aktivně a s velkým nasazením, celou první čtvrtinu jsme ale naráželi na výborné obranné duo soupeře – oba byli urostlí, uměli hrát tělem a pokrýt si balon. Naši útočníci tak dlouho nemohli najít recept k jejich překonání…a když už přeci jen přešli, vyřešil situaci gólman. Všechny góly v prvním poločase tak obstarala „druhá vlna“, tedy útočné výlety obránců nebo střely zálohy z větší dálky. Až po změně stran jsme dokázali obránce unavit a prosadit se postupně ze všech pozic. Celý zápas na tomto hřišti se vyznačoval perfektní souhrou všech postů, tedy jak mezi brankářem a obránci, tak v přechodu do útoku po ose obrana-záloha-hrot.

Jelikož byl první poločas velmi vyrovnaný na obou polovinách hřiště (a o takové zápasy nám jde nejvíce), rozhodli jsme se týmy tentokrát v poločase netočit a nechat je dohrát na stávajícím hřišti.  

Na hřišti dále od kabin se rovněž hrát velice pěkný kombinační fotbal. Hráči soupeře byli rychlí a šikovní s míčem, naši Ďáblíci tak museli předvést to nejlepší, co v nich je. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a ani jeden z týmu si nedokázal vytvořit výraznější vedení. Po celou dobu se ale hrálo s velkým nasazením a stejně jako na druhém hřišti, i tady hráli naši kluci s balonem a řešili situace fotbalově – nějaké bezhlavé odkopávání či zbavování se míče už ve hře našich Ďáblíků prakticky nevidíme. Jen ve třetí čtvrtině si naši borci vybrali slabší chvilku a nechali se soupeřem zatlačit a přehrát. Bylo ale vidět, že si to sami dobře uvědomují a dokázali na to zareagovat – poslední čtvrtina už byla zase herně i výsledkově vyrovnaná.

Celkově jsme tedy zaznamenali další vítězství, v tomto případě cenné v tom, že soupeř byl skutečně kvalitní a nedal nám nic zadarmo. Právě takových zápasů bychom si přáli co nejvíce a pokud nám je nedodá mistrovská soutěž, budeme se snažit dojednat co nejvíce přátelských zápasů nebo kvalitně obsazených turnajů.

Asi největší radost máme v dosavadním průběhu podzimu právě ze způsobu hry našich borců - v tomto ohledu sledujeme asi největší posun Ďáblíků, kteří čím dál více řeší situace časovanou přihrávkou, náběhem do volného prostoru, kombinací. Jak jsme Vám již avizovali v minulých letech, až právě nyní začíná být doba na takovýto způsob hry. Individuální technika je tedy stále na prvním místě, postupně se ale čím dál více prosazují prvky týmové spolupráce. Vývoj našich malých (nebo možná lépe mladých??) fotbalistů tak jde přesně dle našich představ a tréninkového plánu a jsme moc rádi, že si jejich sportovní růst můžeme ověřit úspěšnou konfrontací právě s týmy jako je Vyšehrad, či na nedávném Ondrášovka Cupu.

Závěrem připojujeme poděkování rodičům a fanouškům za skvělou sportovní kulisu a jejich trpělivost při komplikacích před začátkem utkání – byli jste jako vždy skvělí!!!

 

Trenéři

 

Diskuze

Poslední zápas

FK Meteor Praha VIII "C"
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
7:0
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 14 100:10 40
2. FK Meteor Praha VIII .. 14 65:8 37
3. TJ Sokol Stodůlky 13 65:12 28
4. SK Junior Praha 14 29:43 25
5. CU Bohemians Praha, z.. 14 58:35 23
6. FC Tempo Praha "C" 14 57:43 22
7. FK Motorlet Praha "C" 14 41:35 19
8. Sokol Kolovraty 14 36:62 13
9. SK Union Vršovice 13 29:66 13
10. SK Zbraslav 14 25:62 13
11. U - 15 Starší žáci A .. 14 17:47 8
12. SK Čechie Uhříněves 14 9:108 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 258778
Posledních 30 dnů: 1163 | Posledních 7 dnů: 288 | Poslední den: 19

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne