SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

Muži A vs SK Slovan Kunratice

Datum a čas konání: 21.4.2024 17:00
Místo: hřiště Ďáblice

Muži A - Hotovo. Poslední skončí Ďáblice. Nedaly penaltu, Újezd pak dominoval

Muži A - Hotovo. Poslední skončí Ďáblice. Nedaly penaltu, Újezd pak dominoval

Zápas o „černého Petra”, o to, kdo obsadí poslední místo v tabulce, viděly v sobotu před obědem Ďáblice. Tehdy v tabulce patnáctý tým přivítal Újezd nad Lesy, který byl u dna. Nakonec si oba celky pořadí prohodily. Újezd vyhrál na hřišti rivala jasně 4:1 a udělal za sezonou alespoň vítěznou tečku. Na tom, že oba týmy sestupují, se nic změnit nemohlo. Ďáblická rozlučka s přeborem však na rozdíl od Újezdu dopadla bídně.

Zápas od úvodního hvizdu nabídl hlavně ze strany domácích bezstarostný fotbal, tým byl smířený 
s osudem, ve hře byla řada nepřesností. Újezd byl sice o poznání aktivnější, ale o vzruch se starali hlavně fanoušci z vedlejšího hřiště, kde se s daleko větším zápalem prali o vítězství žáčci v ďáblickém dresu.

Přesto mohl domácí tým jít do vedení. Přes Moudrého přepadl v pokutovém území Dafčík. Z hlediště těžko soudit, zda díky faulu či více nešikovnosti obou hráčů, každopádně se pískala penalta. Budíček v podobě gólu z pokutového kopu však Ďáblicím nezvonil. Zkušený obránce Jackl vsadil na střelu k tyči. Chyběla 
jí sice razance, brankář Blažek šel na druhou stranu. Vše bylo v pořádku až na to, že míč skončil vedle branky. A hlouček ďáblických fanoušků jen zklamaně vydechl. Možná i tohle byl symbolický obrázek, jak sezona v podání Ďáblic vypadala. Přitom práce klubového vedení a podmínky, jaké hráči mají, by mohli fotbalistům leckde závidět.

Pak nebezpečně centroval do vápna Újezdu Ondrůšek, jenže jeho výzva zůstala bez odezvy a skóre se neměnilo. Branky se fanoušci dočkali ve chvíli, kdy na vedlejším hřišti křepčili radostí domácí žáčci.
Na hlavním hřišti však slavil Újezd nad Lesy, když po chybě obrany skóroval aktivní Hlubuček a ve zlatých kopačkách oslavil gól saltem.

O chvíli později mohl jít Újezd do výraznějšího vedení. Defenziva domácích totiž zrovna na své levé straně pořádala den otevřených dveří, jenže Kohout s šancí naložil bídně. Netrefil totiž branku a zklamaně ukryl hlavu do dlaní.

Víc práce už měl domácí brankář Chrobok s hlavičkou Kováře, ale nakonec ji dokázal ukrýt v rukavicích. 
Na druhé straně pálil ostře zkušený Slunéčko, Dafčík pro změnu střílel vedle.

Chtě nechtě, všichni přítomní museli uznat, že Újezd vedl zaslouženě. A ještě do přestávky také náskok pojistil. Obrana domácích si dávala přednost v tom, kdo zabrání útočným snahám Újezdu, nakonec bránící hráči v roli statistů mohli jen sledovat, jak Kovář podruhé zblízka posílá míč do ďáblické sítě.

Domácí tým si konečně uvědomil, že když zápas prohraje, ukončí sezonu na posledním místě. Jackl však před přestávkou pálil nad. Podobně s příležitostí naložil Ondrůšek. Vrcholem zmaru pak byla akce Maříka, jenž postupoval z pravé strany sám na branku, jenže místo zakončení zkoušel ještě přihrávat nabíhajícímu spoluhráči a přihrávku zpackal. Následně ještě Slunéčko, nejaktivnější hráč Ďáblic (někdy si neodpustil 
o kličku navíc), pálil nad.

Po přestávce se zápas odehrával podle not z první půle. Újezd utkání s vědomím náskoku kontroloval 
a neměl s tím problém. Hejna totiž překopl při útočném snažení i ochrannou síť za brankou. Nejvýstižněji snad obrázek popsal během hry ďáblický David Mařík, když s pokrčením ramen zhodnotil hru slovy:
„My nejsme nikde."

Stejně se ale Ďáblice za zvýšenou aktivitu dočkaly odměny, kdy na exligistu Blažka vyzrál Ondrůšek. Z gólu se však ani nějak viditelně neradoval, až v takovém zmaru se Ďábličtí topili. A za chvíli jim bylo zase ouvej. Po rychlé akci se dostal k míči za obranou Kohout a když uklidil míč k tyči, hosté vedli opět o dva góly.

Od další pohromy zachránil Ďáblice brankář Chrobok, jenž byl u dlouhého nákopu dříve než Konejl. Pak se na druhé straně blýskl Blažek. Ten kromě dirigování obrany tým podržel při pokusu Hejny. O chvíli později domácí dělily od radosti centimetry. Dělovka Davídka se však odrazila od břevna jen na čáru, zpět do břevna a pak už stihli bránící hráči hrozbu odvrátit. Čtyři minuty před koncem pak dokonal ďáblické dílo zkázy Kohout trefou na 1:4.


Ďáblice - Újezd nad Lesy 1:4 (0:2)
Branky: 65. Ondrůšek - 65. a 87. Kohout, 23. Hlubuček, 35. Kovář. ŽK: 66. Mošnička, 72. Mařík, 80. Kurčík, 89. Jackl - 36. Kovář. Rozhodčí: Vojáček - Bočok, Štípek. Diváků: 40.
Ďáblice: Chrobok - Petržílka, Jackl, Hejna - Mařík (74. Novák), Horváth, Mošnička, Slunéčko (63. Kurčík), Dafčík - Davídek, Ondrůšek. Trenér Jiří Černý.
Újezd nad Lesy: Blažek - Moudrý (82. Chumlen), Červenka, Kodr, Borovička - Soroka (76. Čermák) - Konejl, Foltman, Slunéčko, Hlubuček - Kohout. Trenér Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Vrtiška (vedoucí mužstva Ďáblic, omluvil trenéra): „První půle se odchodila. Před začátkem jsme si s hráči něco řekli, bylo to ale neplnění těch povinností, taktických věcí. Zlomila nás neproměněná penalta. To se stalo i v domácím utkání s Motorletem B. Soupeř pak sám šel do vedení a kluci se položili. Ve druhé půli jsme se rozhýbali, ale už to nebylo ono. Vymstilo se nám to a končíme poslední. To jsme samozřejmě nechtěli, cílem bylo uhrát aspoň bod, který by nám stačil.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Na začátku jsme mohli klidně 3:0 vést, ale když rozhodčí odpískal penaltu, tak i 0:1 prohrávat. Šancí bylo dost, mohlo se to vyvíjet různě. Pak se nám povedlo dát dva góly, hráli jsme dobře, po zemi, přesně jak jsme chtěli. Věděli jsme, že dopředu jsou Ďáblice dobré, ale využili jsme jejich slabin vzadu. Na začátku druhé půle jsme trochu zaspali, tam jsme si koledovali a dostali gól. Jakmile jsme ale rychle přidali třetí branku, už jsme zápas v pohodě dohráli.”

Nejlepší hráč Ďáblic: Jakub Slunéčko.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Vratislav Kohout.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Kovář (Újezd nad Lesy).

Diskuze

Poslední zápas

Sokol Dolní Počernice
Muži A
2:1
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Čechie Dubeč 21 53:30 45
2. SK Slovan Kunratice 21 58:28 44
3. SC Xaverov Horní.. 21 53:30 44
4. SK Union Vršovice 21 58:25 43
5. FC Tempo Praha "B" 21 65:39 42
6. TJ Spoje Praha "B" 21 60:36 41
7. FK Újezd nad Lesy 21 55:33 40
8. TJ Březiněves 21 51:45 31
9. Muži A 21 42:39 30
10. SK Újezd Praha 4 "B" 21 45:53 24
11. FC Háje Jižní Město 21 33:45 23
12. TJ Praga Praha 21 31:58 16
13. FK Vinoř 21 36:66 16
14. SK Viktoria Štěrboholy 21 32:72 16
15. SK Hostivař 21 19:61 13
16. Sokol Dolní Počernice 21 26:57 12

Kompletní tabulka

Střelci týmu

6 gólů

Mihal Byrkovych

6 gólů

Vojtěch Kolman

5 gólů

Michal Kropík

5 gólů

Viktor Veniger

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Jan Ondrůšek

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Ondřej Kafka

1 gól

Matěj Saňa

Počet návštěv: 258798
Posledních 30 dnů: 1155 | Posledních 7 dnů: 291 | Poslední den: 20

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne