SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

U - 15 Starší žáci A .. vs TJ Sokol Stodůlky

Datum a čas konání: 20.4.2024 14:30
Místo: hřiště Ďáblice

U-10 - SK Střešovice - výborný výkon od všech :-)

U-10 - SK Střešovice - výborný výkon od všech :-)

SK Střešovice – SK Ďáblice 9:27

Další zápas (už 15 v této sezóně) jsme odehráli za velice teplého počasí při cca 26 stupních na hřišti SK Střešovice 1911.  Soupeř nám přichystal velké a hlavně široké hřiště, tím pádem bylo jasné, že to bude fyzicky náročné. Kluci dostali hned před začátkem instrukce, ať zkusí hrát co nejlépe pozičně, nenakopávat, nezbavovat se míčů, radši udělat kličku a najít si volné místo a že si během hry musí umět i odpočinout (přičemž nevypouštět souboje). Náročné, že? Co to po nich všechno chceme…..

Na hřišti dále od kabin jsme začali hned aktivně, přecházeli 1 na 1 a vynikající byla poziční hra. Kluci dnes přesně plnili, to co s nimi trénujeme celou dobu a hlavně, k tomu ani nepotřebují nápovědu z lavičky. Výborně to bylo vidět při rozehrávce soupeře od vlastní brány, kdy téměř pokaždé brankář neměl kam rozehrát a my jsme z toho těžili. Speciálně Vláďa, který si tam za první čtvrtinu otevřel střelnici a vstřelil 5 gólů ze šesti (a to si před zápasem, při rozehrávání stěžoval, že nemůže trefit bránu, na což jsem mu řekl, že mě když to před zápasem nešlo, většinou to v zápase vycházelo J Zřejmě je to běžný jev J))). Ten šestý gól padl poté, co si obránce Střešovic srazil střelu Maliny do vlastní brány. Gólů jsme navíc mohli dát mnohem víc, jen nám tolik nepřálo štěstí, nebo jsme se nedostatečně připravili. To k tomu samozřejmě patří J. Nicméně nejen Vláďa hrál výborně. Vzadu měl minimálně dva vynikající zákroky Jirka O., když v prvním případě stíhal soupeře, který se mu snažil utéct. Jirka ho krásně vytlačoval směrem k čáře a přesně když ho dobíhal, zdrobnil krok, čímž mu nedal šanci, aby mu soupeř udělal zasekávačku. Nakonec to soupeř odehrál do zázemí a byl to míč pro nás. Tím Jirka zastavil velice nadějnou akci soupeře, která mohla skončit gólem. Pár minut před tím, totiž přesně po takové akci vstřelil soupeř svůj jediný gól první půle. Druhá akce, která byla fotbalově ukázková, byla pro změnu na druhé straně naší obrany, kde Jirka sváděl souboj se soupeřem už na naší půli, kterému míč lehce utekl. Nabízelo se míč jen odkopnout do autu a dát našim šanci se v poklidu vrátit na naší půli a bránit. Místo toho míč zasekl, udělal kličku a poslal naše útočníky do šance. Vypadá to jako drobnost, ale to je přesně to, co po našich klucích chceme, aby stále chtěli něco vymyslet, nejen ubránit útok a odkopnout míč do autu. Bravo. V další čtvrtině přidali další góly Filip a zase Vláďa, přičemž Jirka O. v bráně nic nepustil.

Na druhém hřišti jsme soupeře v první čtvrtině téměř nepustili z jejich poloviny. Z naší strany tam byl výborný pohyb, akorát jsme se nemohli gólově prosadit. Nakonec se to dvakrát podařilo Tobíkovi, ale i soupeř nám z ojedinělé akce vstřelil gól. Po přestávce se po delší době do branky postavil Marťas, čímž nám ale vznikl poměrný problém, že nám v poli chyběl režisér. Zároveň se projevil i větší počet hráčů soupeře na střídání (střídal celé pětky), kde našim některým hráčům ve velkém vedru, logicky docházeli síly. Tuto čtvrtku jsme prohráli 0:4.

Při střídání stran šla tato parta s hlavami dole na druhé hřiště. Pobavili jsme se o tom, že není důvod smutnit, v celkovém skóre máme navrch a že se nepovede jedna část, nic neznamená. To se projevilo hned od začátku, kde jsme opět pokračovali v nátlakové hře a soupeře téměř nepustili na naši polovinu. Zase nám pomohlo to, že jsme se snažili chodit do soubojů 1 na 1, např. Steve obehrál postupně dva hráče u své lajny a poslal krásnou uličku na Patrika, nebo i 1 na víc hráčů, když Patrik prošel mezi třemi a poslal do úniku Marťase. I ten měl dnes svůj den, když po „odpočinku“ v bráně se zdravě naštval, postupně jim ty 4 góly vrátil a navíc i při jasných šancích hledal a přihrával na obě křídla, jak Ríšovi,  Tobimu tak i Páťovi. Na poslední část jsme lehce přeházeli posty, bránu si vylosoval Tobi a nutno ocenit, že udržel čisté konto J. Do útoku se posunul Steve, který díky tomu že nevzdal souboj, sledoval míč až do konce akce, vstřelil svůj první gól této sezóny. Gratulace. K němu se přidali ještě Patrik a Maty a nakonec jsme tuto polovinu vyhráli jasně 9:1.

Na druhém hřišti přišli naši kluci povzbuzeni výsledkem první půle a vůbec se nezalekli, že nás tam soupeř druhou čtvrtku přehrál. Pustili se do něj a opět přebrali aktivitu. Nutno podotknout, že toto hřiště soupeře bylo kvalitnější a i naši brankáři měli dost co na práci. Každopádně naše parta je tak výtečná na všech postech, že Střešovicím nedali mnoho šancí radovat se a naopak obě části vyhráli stejným poměrem 4:1. V první části se o góly podělili Fíla, dnes nezastavitelný Vláďa, Jirka T a Míša a ve druhé, opět Jirka T a Míša si užil dokonce hattrick.

Za nás trenéry mohu s klidem konstatovat, že to byl jeden z nejlepších výkonů našich kluků. Je vidět, že je to u nás baví (aspoň doufáme J), že se stále zlepšují a pro nás je radost se na ně dívat. Pevně věříme, že okem rodičů, to vidíte stejně (nebo minimálně podobně J).

Závěrem bychom rádi poděkovali za skvělou podporu v hledišti, protože podle ohlasů to opět vypadalo, že jsme domácí my J). Asi si dokážete představit ten pocit, když jste zády ke hře (protože sledujete svou stranu hřiště), najednou se ozve ohlušující radost z gólu, že Vás to donutí se ohlédnout a zjistíte, že ten gól dal Váš tým…… nádhera J.

Děkujeme moc a těšíme se na další pokračování….

Trenéři.

Diskuze

Poslední zápas

FK Meteor Praha VIII "C"
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
7:0
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 14 100:10 40
2. FK Meteor Praha VIII .. 14 65:8 37
3. TJ Sokol Stodůlky 13 65:12 28
4. SK Junior Praha 14 29:43 25
5. CU Bohemians Praha, z.. 14 58:35 23
6. FC Tempo Praha "C" 14 57:43 22
7. FK Motorlet Praha "C" 14 41:35 19
8. Sokol Kolovraty 14 36:62 13
9. SK Union Vršovice 13 29:66 13
10. SK Zbraslav 14 25:62 13
11. U - 15 Starší žáci A .. 14 17:47 8
12. SK Čechie Uhříněves 14 9:108 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 258778
Posledních 30 dnů: 1163 | Posledních 7 dnů: 288 | Poslední den: 19

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne