SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

TJ Spoje Praha "B" vs Muži A

Datum a čas konání: 27.4.2024 14:00
Místo: Na Balkáně 450/25, 130 00 Praha 3

Derby s pachutí křivdy a porážky aneb video do A třídy

Derby s pachutí křivdy a porážky aneb video do A třídy

Na sobotní dopoledne se hráči, funkcionáři a příznivci ďáblického fotbalu velmi těšili. Nadešel svátek fotbalu, respektive nejočekávanější utkání podzimní části. Ďábličtí přijeli do Březiněvsi s cílem utnout nelichotivou výsledkovou sérii z utkání hraných na hřišti našeho rivala. Jak vše probíhalo, vám přiblíží další vydání glosáře „Očima pavouka“.

 

Sestavy: Chrobok - Juriga, Kropík(c), Skalický, Mošnička - Byrkovych, Ondrůšek, Nebeský, Pazdera - Poláček, Kolman

Náhradníci: Novák, Davídek, Jiroušek, Doležal, Hybeš, Saňa, Fyman


Srovnáme-li vstup do utkání s předchozím utkáním, nebyl v podání modro-bílých zdaleka tak podařený. Herní projev působil nervózně a neučesaně, avšak ani březiněveští fotbalovou kvalitou nijak nepřekvapili. I přes to se však náš soupeř v úvodní desetiminutovce dokázal dostat do slibného zakončení po odrazu při rohovém kopu, tvrdá střela však nalezla jen připravenou lapačku strážce ďáblické svatyně. Prvním okamžikem, kdy výrazně vzplály emoce, byl Járův obranný skluz ve velkém vápně a nařízený pokutový kop. Penalta přísná, ale už jsme viděli úzkoprsejší rozhodnutí mimo jiné i u ligových arbitrů. Domácí exekutor s penaltou naštěstí naložil prachbídně a namísto branky trefil pouze tácek s klobásou, který svíral v ruce jeden z domácích příznivců stojící za levou tyčí.
Zahozená penalta nás konečně nastartovala. Nejvíce pravděpodobně Mošnu Juniora. Ten nejprve investoval žlutou kartu do oslavy prozatímního udržení čistého konta, následně však předvedl pohledné sólo, které skončilo až jeho podkopnutím v pokutovém území domácích. A možnost jít do vedení z pokutového kopu měly pro změnu Ďáblice. K penaltě se postavil Polda a vše chladnokrevně vyřešil. Ďáblice vedly 1:0!
Už to vypadalo, že si do šaten odneseme hubené vedení. Přišlo však to, co si nikdo z nás nepřál. S dobře mířenou standardkou si ďábličtí ještě zvládli poradit, následný rohový kop však přinesl obrovskou porci kontroverze. Domácí od rohového praporku namířili centr do malého vápna, kde však disproporční útočník březiněveského mančaftu visel na Chrobym jak Miley Cyrus na demoliční kouli ve slavném klipu k písni Wrecking ball. Vše skončilo stržením našeho brankáře k zemi a následně i míčem v ďáblické brance. V tu chvíli byli všichni přesvědčeni, že hlavní arbitr zaduje do píšťaly a odpíská zjevný faul na gólmana v malém vápně. Frustrace, zlost a následně dlouhá hádka a strkanice. Branka byla označena za regulérní. Co dodat, snad jen „Video do A třídy“, nebo alespoň lepší poziční postavení rozhodčích. Tento okamžik pravděpodobně napsal ortel i emočně křehčímu Járovi, který si následným ostrým skluzem vysloužil červenou kartu.
I přes početní oslabení jsme druhý poločas začali s dobrým nasazením. Hra byla vyrovnaná a vítězství tak na svou stranu mohly strhnout oba tábory. Poslední zápis do gólových statistik bohužel přinesla 64. minuta, kdy si Chroby vybral slabší chvilku a jednoduché zakončení hlavou propadlo za jeho záda. I přes to, že se v 73. minutě po vyloučení jednoho z domácích hráčů síly na hřišti vyrovnaly, žádnou z brankových příležitostí jsme využít nedokázali.
Průběh a výsledek utkání je pro nás další motivací pro jarní odvetu, na kterou se již nyní všichni těšíme. Poslední soutěžní utkání v letošním roce odehrajeme v sobotu 13. listopadu, a to na domácí půdě proti celku z Kyjí.
Děkujeme všem fanouškům za podporu!

V tomto utkání zvolil trenér Jirka Černý hráče utkání Dominika Jurigu, jak utkání viděl ze své pozice si můžete přečíst níže:

 

1) Jak hodnotíš derby? 
Za mě bylo derby velmi nervózní z obou stran. Prvních 20 minut jsme byli horším mužstvem, ale soupeře jsme nepouštěli k žádné větší šanci. Po penaltě proti nám jsme se trochu oklepali a zlepšili pohyb i hru. Z toho pramenilo vedení pro nás a několik větších šancí, které jsme bohužel neproměnili. Konec 1. poločasu rozhodčí vůbec nezvládli, kdy po jasném faulu na našeho “Pavouka” uznali gól pro domácí. A ke vší smůle po naší rozehrávce došlo k potyčce na naší půlce a šli jsme před poločasem do 10. Musím ale říct, že jsme celý 2. poločas byli lepší než soupeř, i když jsme hráli v oslabení a je jen škoda, že jsme dostali tak smolný gól. Soupeř se poté zavřel a po jejich červené zaparkoval dozadu pověstný “Mourinho bus”.

2) Zápas byl docela vyhrocený rozhodčí rozdal i 2 červené karty, jak si vnímal zápas ty? 
Podle mě rozhodčí nezvládli situaci u druhého gólu a tím to začalo, za mě obě dvě červený byly jasné. A ano souhlasím, zápas byl vyhrocený, ale to k derby patří.

3) V prvním poločase si měl na hlavě gól na 2:0, myslíš, že by to byla vítězná hlavička?

Ta hlavička mě velmi mrzí, podle mě to byl rozhodující okamžik, kde se lámal chleba. Být to gól, dostali bychom se do 2 gólového náskoku, ale bohužel se tak nestalo a potvrdilo se známé fotbalové pořekadlo “nedáš, dostaneš”. Zároveň by ani nedošlo k červené kartě, co jsme dostali… A chtěl bych také poděkovat našim fanouškům za jejich podporu jak v Břízce, tak po celý podzim a v sobotu ho ukončíme výhrou, Vámos Ďáblice!

Diskuze

Poslední zápas

Muži A
SK Slovan Kunratice
1:3
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Čechie Dubeč 22 56:31 48
2. SK Slovan Kunratice 22 61:29 47
3. SK Union Vršovice 22 63:26 46
4. SC Xaverov Horní.. 22 54:33 44
5. FK Újezd nad Lesy 22 57:33 43
6. FC Tempo Praha "B" 22 67:42 42
7. TJ Spoje Praha "B" 22 62:38 42
8. TJ Březiněves 22 52:49 31
9. Muži A 22 43:42 30
10. SK Újezd Praha 4 "B" 22 48:54 27
11. FC Háje Jižní Město 22 37:46 26
12. TJ Praga Praha 22 34:60 19
13. SK Viktoria Štěrboholy 22 34:74 17
14. FK Vinoř 22 36:68 16
15. SK Hostivař 22 20:66 13
16. Sokol Dolní Počernice 22 27:60 12

Kompletní tabulka

Střelci týmu

8 gólů

Vojtěch Kolman

7 gólů

Mihal Byrkovych

5 gólů

Jan Ondrůšek

5 gólů

Michal Kropík

5 gólů

Viktor Veniger

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Ondřej Kafka

1 gól

Matěj Saňa

Počet návštěv: 258919
Posledních 30 dnů: 1139 | Posledních 7 dnů: 282 | Poslední den: 33

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne