SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

U - 15 Starší žáci A .. vs TJ Sokol Stodůlky

Datum a čas konání: 20.4.2024 14:30
Místo: hřiště Ďáblice

U11 - Sokol Kolovraty - vybojovaná výhra :-)

U11 - Sokol Kolovraty - vybojovaná výhra :-)

SK Ďáblice - Sokol Kolovraty 21:13

 

Na dnešní zápas nám po delší době přálo hezké počasí a vysvitlo i slunce. Sokol Kolovraty dorazil s jasným cílem, vrátit nám porážku z podzimního utkání na jejich půdě. I tentokrát bylo ve vzduchu hecování bývalých spoluhráčů trenéra Toma, kteří tento výběr trénují (ne tedy všichni, ta „dáma“ s hrubším slovníkem tam nehrála :-)). Nejen proto i tentokrát přišla na řadu speciální motivace v podobě malé sladkosti.

 

Na hřišti blíže ke kabinám se hrál celou dobu velice vyrovnaný zápas. Hra se odehrávala většinou uprostřed hřiště. Chyběl nám větší rozptyl do stran a delších nahrávek. Někdy jsme drželi zbytečně moc míč u nohy, což na druhou stranu k této kategorii stále patří. Na větším hřišti (příští rok) to už bude fyzicky náročné a kluci si to začnou posílat víc (jak jsme si ověřili v neděli, když 4 naši kluci pomáhali vyhrát zápas v kategorii mladších žáků J). Kluci dostali několik upozornění, aby více přitlačili v přihrávkách a občas se pokusili vystřelit. Je potřeba říct, že všichni makali na 100%, sami se hlásili o střídání, protože toho měli dost a celý poločas, i když byly výhrady, poctivě bojovali. Tato část zápasu skončila zaslouženou remízou 4:4.

 

Do druhé části hry jsme standardně vyměnili týmy. Druhá parta mě naprosto nadchla. Kluci si vypomáhali s brankářem, který zprvu po několika dlouhých nákopech začal rozehrávat po zemi. Většinu času jsme drželi míc, kluci v obraně se výborně zastupovali, hlavně Štěpán, v další části Jirka O., když bylo nejhůř, objevil se tam i rychlík Dominik. Speciálně Dominika bych dnes rád vyzdvihl, protože byl neustále aktivní, dohrával situace až do konce, nepřestával hrát ani po ztrátě míče a i přesně přihrával. Musím říct, že podle mého to byl jeho nejlepší zápas a minimálně ve 3 1/4 byl i nejlepší na hřišti. Další věc, která mi udělala radost, byl náběh Nikiho při rozehrávce od branky. Naběhl z levého útoku až na pravou obranu, kde již zcela osamocen dostal míč od Seifika. Posunul na polovinu soupeře, kde krásnou přihrávkou našel už opět osamoceného druhého útočníka, který si mezi tím přeběhl na Nikiho stranu (mám pocit, že to byl Míša J). Díky tomu, že si změnili pozice, totálně zmátli soupeřovi obránce a Míša zakončil, aniž by musel svádět souboj s obranou soupeře. Takové prvky jsme do tréninku zařadili teprve nedávno, o to víc těší, že se to kluci snaží sami aplikovat do zápasu. Tuto část jsme měli pevně ve svých rukou, většinu času se hrálo na polovině soupeře. Bylo to velice kvalitní utkání, což je vidět a na menším počtu vstřelených gólů. Tuto část jsme zvítězili 4:1.

 

Na hřišti blíže k tribuně jsme začali poměrně vlažně, příliš se nám nedařilo v kombinaci a ani silově jsme na soupeře za začátku nestačili. Výsledkem byly 2 góly v naší síti. Naštěstí v posledních minutách první čtvrtiny jsme hru trochu stabilizovali a zásluhou Nikiho snížili na 1:2. O přestávce mezi čtvrtinami jsme trochu upravili herní pozice a snažili se kluky nahecovat, což vyšlo dokonale. Ve druhé čtvrtině jsme hráli krásný kombinační fotbal s agresivním napadáním rozehrávky a soupeře jsme nenechali vydechnout. Celou čtvrtinu jsme odehráli na polovině soupeře a hnáni vytrvalým fanděním diváků vyhráli tuto část 4:0.

 

Druhý tým, který se na tomto hřišti objevil na druhý poločas, začal čtvrtinu velmi zostra. Zřejmě nabuzeni poločasovým proslovem motivátora Toma, chtěli ze sebe kluci dostat to nejlepší. Na soupeře jsme se vrhli a kombinace byla doslova příkladná. Vycházela nám spolupráce mezi zálohou a útokem, po krásných uličkách od Marťase zakončovali opakovaně Tobík a Maty. A když už si soupeř dal pozor na naši rychlou hru středem, potáhl míč po lajně Adam a dvakrát dokázal brankáře razantní střelou překonat. Třetí čtvrtina tak skončila 6:2 v náš prospěch (kdy navíc jeden gól padl po rozehrání soupeře daleko přes polovinu a neměl tedy platit…to nepíši s motivací takový gól soupeře znevážit či zlehčit, ale kluci se po zápase na tu situaci ptali a nechť tedy máme v pravidlech jasno J). Na poslední čtvrtinu jsme přeházeli posty, aby si kluci vyzkoušeli i jiné pozice. Hra nám ovšem okamžitě přestala fungovat a soupeř se během 3 minut dostal ke třem laciným gólům. Po chvíli jsme tedy vše vrátili do obvyklého formátu, především abychom zápas dohráli s chutí a radostí. To se nakonec povedlo, dokázali jsme 2 branky vstřelit a celý poločas tak tato parta vyhrála v poměru 8:6.

 

Jak již bylo popsáno výše, v kabině se vyplácela speciální motivační prémie a kluci dostali velkou pochvalu za předvedený výkon.

 

Stejnou pochvalu si zaslouží i diváci, kteří i přes absenci hlavního motivátora Petra, byli opět slyšet a pomohli klukům ze sebe vydat to nejlepší. Děkujeme.

 

Trenéři   

 

Diskuze

Poslední zápas

FK Meteor Praha VIII "C"
U - 15 Starší žáci A roč. 2009
7:0
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Dukla Praha "C" 14 100:10 40
2. FK Meteor Praha VIII .. 14 65:8 37
3. TJ Sokol Stodůlky 13 65:12 28
4. SK Junior Praha 14 29:43 25
5. CU Bohemians Praha, z.. 14 58:35 23
6. FC Tempo Praha "C" 14 57:43 22
7. FK Motorlet Praha "C" 14 41:35 19
8. Sokol Kolovraty 14 36:62 13
9. SK Union Vršovice 13 29:66 13
10. SK Zbraslav 14 25:62 13
11. U - 15 Starší žáci A .. 14 17:47 8
12. SK Čechie Uhříněves 14 9:108 1

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.

Počet návštěv: 258778
Posledních 30 dnů: 1163 | Posledních 7 dnů: 288 | Poslední den: 19

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne