SK Ďáblice

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Ďáblice
www.skdablice.eu

Příští zápas

Muži A vs SK Slovan Kunratice

Datum a čas konání: 21.4.2024 17:00
Místo: hřiště Ďáblice

Muži A - Ďáblice zahodily čtyři tutovky a přišel trest. Zlaté body si odvážejí Uhelné sklady

Muži A - Ďáblice zahodily čtyři tutovky a přišel trest. Zlaté body si odvážejí Uhelné sklady

Bitvu dvou týmů ze spodní půlky tabulky vyhráli v Ďáblicích fotbalisté Uhelných skladů. Domácí tým měl na malém hřišti s umělým povrchem v prvním poločase na šance jasně navrch, po přestávce se ovšem hra vyrovnala, a protože hosté dali gól, odvezli si zlaté body za vítězství 2:1.

V chladném nedělním odpoledni se čekala pořádná bitva, aby ne, ve hře byly důležité body. Opatrná partie se ale nekonala, naopak. Začalo se pěkně zostra a domácí z toho radost neměli. Už ve čtvrté minutě předvedli Uhlíři parádní akci po ose Belán - Bartůněk a zakončující Klán se hlavou nemýlil. Fanoušci Ďáblic za klandrem jen vzdychali, protože začátky utkání domácímu týmu opravdu nejdou. „Minule jsme dostali gól o minutu dřív," posteskl si jeden z nich.

Nedalo se svítit, Ďáblice musely dohánět ztrátu. Ovšem herně to z jejich strany nebyl žádný propadák,
spíš naopak. Brzy totiž mohlo být srovnáno, když se hnal sám na brankáře Blažek, ale gólman Kučera jeho ránu vyrazil. Akce následně pokračovala, ale uťal ji nakonec odpískaný útočný faul. Za chvíli si domácí sedmička, tedy opět útočník Blažek, naběhla z druhého křídla do vápna. Ale z dobré pozice pálil tentokrát nad branku. Fanoušci Ďáblic nemohli uvěřit, že ani tahle tutovka nerozvlnila síť.

Uhelné sklady odpověděly ranou Zilvara vedle branky, ale nebezpečnější byly dál Ďáblice. Dafčík ovšem
v pokutovém území z otočky pálil jen slabě a brankář Kučera míč bez problémů kryl. Pak se do třetice všeho dobrého dostal za obranu týmu z Prahy 5 aktivní Blažek, jenže gólman Uhlířů podržel svůj tým dalším parádním zákrokem a ránu vyrazil na rohový kop. Po chytrém přizvednutí hlavou pak pálil z výhodné pozice Dafčík, ale opět míč jen prolétl nad břevnem.

Aby v tom nebyl domácí útočník Blažek sám, spálil další tutovku jeho spoluhráč Horváth, Ten se dostal
do šance z pravého křídla po zemi, ale opět vedle tyče. V 28. minutě už to ale přišlo, když po dlouhém autu propadl míč v pokutovém území k Jerhotovi, jenž nedal gólmanovi šanci zasáhnout a prudkou ranou vyrovnal nekompromisně na 1:1. Do kabin mohli jít domácí ještě veselejší, ale nestalo se, když gólman Kučera kryl jistě trestný kop z nebezpečné vzdálenosti.

Ve druhém poločase, už za pořádného deště, se zápas proměnil v obrovskou bitvu. Na malém hřišti bylo
k vidění hodně soubojů, Uhlíři se předháněli v bojovnosti a šancí domácích ubylo. Když pak pro zranění odstoupil útočník Blažek, nebyly už skoro žádné. Hostům se dýchalo lépe od 67. minuty, kdy se po centru
z pravé strany prosadil Bartůněk a bylo to 1:2. V tu chvíli musely ďáblický tým ještě víc mrzet zahozené tutovky z první půle. Pojistit náskok mohl pro hosty Steinocher, ale pohlednou akci zakončil ranou těsně vedle šibenice.

Domácí tým bojoval, jeho snahy se s blížícím se koncem utápěly v křeči a nevedly ke gólovému úspěchu. Uhlíři se rvali o každý míč, neuhnuli v jediném souboji a na konci zápasu i proto slavili cennou výhru 2:1.

Ďáblice - Uhelné sklady 1:2 (1:1)
Branky: 28. Jerhot - 4. Klán, 67. Bartůněk. ŽK: 56. Jackl, 78. Jerhot - 56. Klán, 72. Koubek, 80. Steinocher. Rozhodčí: Gotthard - Kalcovský, Nebáznivý. Diváků: 102.
Ďáblice: Zeman - Veselý, Jackl, Zezula - Horváth, Jerhot, Snop, Fiala, Ondrůšek (74. Kočí) - Blažek
(52. Hejna), Dafčík. Trenér: Vasil Boev.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Švorčík, Sainer, Pártl - Belán, Hrazdíra (46. Studnička), Bartůněk, Steinocher (90. Hájek) - Zilvar, Klán. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Vasil Boev (Ďáblice): „Souhlasím s trenérem hostů s hodnocením první půle, to všichni viděli. Šli jsme čtyřikrát sami na brankáře, plus tam byly další šance ve vápně. Minimálně 4:1 jsme měli vyhrávat a nebylo co řešit. Druhá půle, to byla nakopávaná, holomajzna, Soupeř to ubránil. A druhý gól, co jsme dostali? Nemůžu si pomoci, ale tam byl jasný ofsajd, metrový. Bylo to u naší lavičky. Ale na to se nehraje, na rozhodčí se vymlouvat nechci. Ublížilo nám zranění Blažka, s jeho odchodem odešly i naše šance. Nechápu, jak sudí posoudil ten jeho souboj ve vápně, on má bouli na noze, Blažek hrál balon a soupeř trefil Blažka. Pokud tohle není penalta, tak nevím, co to je. Ale rozhodčí nepískl. Na tomhle malém hřišti to bylo o bojovnosti. Nabízeli jsme hostům, že se bude hrát na trávě, ale odmítli. Prohráli jsme si to v první půli, ta byla jasně v naší režii a měli jsme dát čtyři, pět gólů a nebylo co řešit. Ale s tím se potýkáme pořád."
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Kdybychom po první půli prohrávali o dva nebo o tři góly, tak by se ani nikdo nedivil. Hráči si o přestávce uvědomili, že takhle se o záchranu nehraje. Ve druhé půli jsme byli lepší a za ni jsme asi zaslouženě zvítězili. Po gólu na 2:1 jsem si říkal, že by měl být ten náš tým natolik zkušený, aby to na tomhle pingpongovém hřišti dohrál na vítězství. Jsou to pro nás zlaté body. Co se týče našeho požadavku, že jsme chtěli hrát na umělé trávě, tak my se řídíme heslem, co je psáno, to je dáno.
A napsáno bylo Ďáblice UMT, takže nebylo co řešit."

Nejlepší hráč Ďáblic: Michal Jerhot.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Luděk Steinocher (Uhelné sklady).

Diskuze

Poslední zápas

Sokol Dolní Počernice
Muži A
2:1
Podrobnosti

Tabulka

1. FK Čechie Dubeč 21 53:30 45
2. SK Slovan Kunratice 21 58:28 44
3. SC Xaverov Horní.. 21 53:30 44
4. SK Union Vršovice 21 58:25 43
5. FC Tempo Praha "B" 21 65:39 42
6. TJ Spoje Praha "B" 21 60:36 41
7. FK Újezd nad Lesy 21 55:33 40
8. TJ Březiněves 21 51:45 31
9. Muži A 21 42:39 30
10. SK Újezd Praha 4 "B" 21 45:53 24
11. FC Háje Jižní Město 21 33:45 23
12. TJ Praga Praha 21 31:58 16
13. FK Vinoř 21 36:66 16
14. SK Viktoria Štěrboholy 21 32:72 16
15. SK Hostivař 21 19:61 13
16. Sokol Dolní Počernice 21 26:57 12

Kompletní tabulka

Střelci týmu

6 gólů

Mihal Byrkovych

6 gólů

Vojtěch Kolman

5 gólů

Michal Kropík

5 gólů

Viktor Veniger

4 góly

Matyáš Pazdera

3 góly

Jan Ondrůšek

3 góly

Daniel Šindelář

2 góly

Jakub Jiroušek

1 gól

Ondřej Kafka

1 gól

Matěj Saňa

Počet návštěv: 258798
Posledních 30 dnů: 1155 | Posledních 7 dnů: 291 | Poslední den: 20

© 2024 SK Ďáblice | Všechna práva vyhrazena | mmosnicka@seznam.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne